Pranje tepiha

Vršimo pranje svih vrsta tepiha i itisona. Zavisno od Vaših potreba ili želja mokro pranje radimo na licu mjesta ili kod nas za šta imamo obezbjeđen transport. Za područje grada Banja Luka i okoline prevoz tepiha i namještaja je besplatan. Skupocjene tepihe osjetljive na vlagu peremo takozvanim „suvim pranjem“ pri čemu koristimo specijalnu četku i deterdžent Tapi-wash koji podiže nečistoće na površinu tepiha nakon čega ih usisavamo.

Posebno vodimo računa da prilikom sušenja tepiha iste ne istežemo prebacivanjem preko metalnih šipki, nego ih sušimo na ravnim površinama i tako čuvamo strukturu tkanine tepiha. Strukturu tkanine može da ošteti i pranje tepiha aparatima pod visokim pritiskom i zbog toga se mi koristimo mašinama za četkanje i ekstrakciju u procesu pranja tepiha.

Posjedujemo sredstva impregnaciju i zaštitu svih vrsta podnih obloga kao što su: parket, laminat, kamen, pvc i keramički podovi itd...
Cijenu pranja tepiha možete dobiti pozivom na naš telefon +387 51 423 174.
Na veće površine odobravamo popust.

Pranje tapaciranog namještaja

Tapacirani namještaj (ugaone garniture, dvosjedi, trosjedi, bračni kreveti, stolice, fotelje) prvo usisavamo na suho, pa zatim nanosimo šampon i ručno očetkamo. Nakon toga tapacirani namještaj ispiramo i usisavamo mašinama za ekstrakciju. Rastvorene nečistoće ispiramo i usisavamo nekoliko puta da se nebi dogodilo da se te nečistoće kasnije prenesu na odjeću. Na sličan način vršimo i pranje trakastih zavjesa i stoličarki.
Cijenu pranja namještaja možete dobiti na gore navedeni broj telefona.

Kontaktirajte nas za sve što vas interesuje u vezi čišćenja!!!